Živimo u vremenu kada je sve hajp, sve brzo, uvek negde žurimo, telefon neprestano zvoni, mejlovi stižu čak i vikednom, konstantno smo izloženi stresu. Tempo života ne ostavlja previše prostora za šetnje i boravak u prirodi, pa se, usled smanjenog kretanja, javljaju se problemi s leđima.

Na svu sreću, sa modernim dobom razvili su se spa centri – boravak u spa centru pomaže kod problema sa leđima, a evo i kako…

Tepidarijum

Tepidarijum ili topla klupa je izum starih Rimljana, oni su ga koristili kako bi se opustili i razgovarali nakon kupanja. A zašto i ti ne bi proveo/la 20-ak minuta ležeći opušten/a na tepidarijumu u relaks sobi spa FitSpa Novi Sad? Osim što ćeš se opustiti, zagrejaćeš donji deo leđa, koji je najčešće bolna tačka kod svih.

Tepidarijumi su zagrejane ležaljke, konstruisane tako da su noge i glava u višoj tački u odnosu na ležanje na običnim ležajima, taj položaj prija kičmi. Temperatura tepidarijuma kreće se između 37°C i 39°C to je idealna temperatura, jer na taj način telo dobija i daje istu temperaturu. Tokom korišćenja tepidarijuma telo se ne znoji, što predstavlja dobru uvertiru za tursko kupatilo i finsku saunu, kako bi se organizam pripremio za njih, ali mogu se koristiti i nezavisno od saune i turskog kupatila.

Tokom ležanja na tepidarijumima mišići i nervni sistem se opuštaju, usled toplote dolazi do poboljšane cirkulacije krvi kroz telo. S obzirom na to da su tepidarijumi ergonomske ležaljke, dolazi do rasterećenja donjeg dela leđa, samim time bol se umanjuje i postepeno nestaje, a ti se osećaš ispunjen/a novom energijom, lišen/a stresa i bola koji te sputavao, spreman/a za nove izazove koje donosi svakodnevnica.

Đakuzi

Đakuzi… dašak luksuza u sivoj svakodnevici. Zamisli, nakon napornog dana, stresa na poslu i kod kuće, leđa su ti pomalo ukočena, bole te, jednostavno nije ti dobro, ali onda… Dolaziš u spa, na recepciji te dočeka naše ljubazno osoblje, gde dobiješ dobijaš bademanatil, peškir, papuče, odlaziš u garderobu da se presvučes i uranjaš u đakuzi.

Dok opušteno ležiš , okružen mehurićima, grickaš voće sa voćnog tanjira, pijuckaš lagano bezalkoholni koktel, tvoje telo se relaksira. Topla voda đakuzija (29°C – 34°C) podstiče proširivanje krvnih sudova, krv bolje cirkuliše, mišići se opuštaju, nisu više bolni i zgrčeni, bol u leđima nestaje, a ti se osećaš tako lagano, poletno, preporođeno, elastično jer te više ne bole leđa, pa možeš da se krećes normalno, bez štrecanja.

Tursko kupatilo (hamam)

Nakon što si zagrejao/la telo na tepidarijumu, možeš preći u tursko kupatilo, gde te očekuje prava relaksacija i reset od svakodnevice. U ovom egzotičnom prostoru, vlažnost vazduha je 100%. Usled velike vlažnosti vazduha pore na telu se otvaraju, krvni sudovi se proširuju, što rezultira boljom cirkulacijom i manjom napetošću mišića. Tursko kupatilo je poznato po ritualnom kupanju pomoću metalnih posuda, što će ti dodatno pomoći da se opustiš i rešiš bola u leđima, jer topla voda će dodatno opustiti bolne mišiće leđa.

Boravkom u turskom kupatilo nivo stresa ćeš svesti na minimum, koža će ti biti sjajna i glatka, rešićeš se toksina iz organizma, jer ćeš ih izbaciti kroz znoj, a bolovi će se umanjiti i nestati.

Generalno, tursko kupatilo je preporučljivo onim osobama koje pate od kostobolje, bolovima u mišićima, kičmi itd. zato ne dozvoli da te bol pobedi, učini pravu stvar za sebe, dođi u naš spa centar, relaksiraj se i reši se bola u leđima. Nakon boravka u studiju FitSpa bićeš preporođen/a.

Finska sauna

Ova magična drvena kućica je pravo mesto za sopstveni reset, opuštanje i beg od svakodnevice. Temperatura u sauni je između 70°C i 100C°, a vlažnost vazduha izrazito niska, svega 10-15%. Upravo ta kombinacija visoke temperature i suvog vazduha pomaže telu da se reši bola.

Visoki temperaturni talasi podstiču znojenje, izbacivanje toksina iz organizma, čime se sagorevaju kalorije i ubrzava metabolizam. Ponekad i prekomerna telesna težina dovodi do problema s leđima. Boravkom u sauni, podstaći ćeš svoj metabolizam i probavni sistem na bolji i efikasniji rad, proširićeš krvne sudove, što će rezultirati boljom prokrvljenošću mišića, odnosno boljom cirkulacijom. Kada je telo prokrvljeno, mišići su opušteniji, a bol je značajno umanjen.

Boravak u sauni će doprineti da izgledaš i osećaš se bolje, rešen/a telesnih bolova, „punih baterija“, tako da ćeš spa napustiti potpuno preporođen/a.

Masaže Novi Sad

Kruna posete spa FitSpa Novi Sad jesu masaže. Nakon što si se relaksirao/la na tepidarijumu, u turskom kupatilu, sauni i đakuziju, naša je preporuka da pređeš u salon za masaže, gde ćeš se dodatno relaksirati i rešiti bola.

Možeš da biraš koju masažu želiš: relaks, deep relax, terapeutsku, sportsku ili aromaterapiju.

Više o masažama možeš pročitati klikom na masaže Novi Sad, ali za koju god masažu da se opredeliš svaka od njih će te opustiti i doprineti tome da se rešiš problema, odnosno bola u leđima.

Naša preporuka za probleme s leđima su terapeutska i deep relax masaža. Obe su masaže dubinskog tkiva, tokom kojih terapeut prodire duboko u tkivo, zahvaljujući čemu dolazi do proboja krvi u mišiće, pri čemu mišići dobijaju hranjive materije i vraćaju se u svoje normalno stanje.

Dobrodošli u spa FitSpa Novi Sad

Nakon boravka u spa osećaćeš se rasterećeno, poletno, elastično, lišen/a bola u leđima i nervoze koju je bol stvarao, te ćeš moći neometano da se vratiš svojim svakodnevnim aktivnostima.

Stoga, ne odlaži ono što ti je potrebno za eliminaciju bola, nego nas kontaktiraj već danas na broj telefona 064 213 0824 , kako bi zakazao/la svoj termin u studiju FitSpa Novi Sad.

Važna napomena: boravak u spa centru zaista pomaže kod bola u leđima, mišićima i kostima, ali ne može da zameni terapiju.

 

Očekujemo te u Balzakovoj 31, Liman 3, Novi Sad.

 

Dobro došao/la,

Srdačan pozdrav, FitSpa tim.