O blagodatima masaže, učinku koji masaža ima na kompletan organizam, nije potrebno mnogo govoriti. Od davnina je masaža poznata kao sredstvo za otklanjanje tegoba i bolnih stanja, a mi smo za vas izdvojili 5 ključnih razloga zašto da masažu uvrstite u vašu redovnu aktivnost.

1. Masaža opušta i smanjuje nivo stresa

Kada su mišići zgrčeni, telo je napeto, što za rezultat ima povišenu proizvodnju hormona kortizola, koji dodatno doprinosi napetosti, a dovodi i do naglog povećanja telesne težine, zatim do problema sa probavom, glavoboljom, kao i nesanicom. Dokazano je da se redovnim tretmanima masaže znatno umanjuje nivo kortizola u telu.

Štaviše, redovni odlazak na masažu doprinosi bržem oporavku organizma, smanjuje nivo stresa, poboljšava raspoloženje, podstiče opuštenost, znatno povećava nivo energije.

Terapeuti u studiju FitSpa Novi Sad između ostalih koriste terapeutsku (masažu dubokog tkiva), relaks i deep relax masažu, koje dodatno doprinose otklanjanju stresa i napetosti.

 

Masaza dubokog tkiva

2. Masaža ojačava imuni sistem

Kada smo pod stresom, onda je telo podložnije prehladama i raznim bolestima. Kombinacija stres – loša ishrana – nedostatak sna je rizično tlo za razvoj patogenih bakterija i virusa. S obzirom na to da masaža poboljšava cirkulaciju, zatim povećava kvalitet tkiva, te im vraća elastičnost i pokretljivost, pomaže kod problema sa snom i deluje antistresno. A ako uz masažu dodamo i redovne treninge sa personalnim trenerom, onda ćemo ojačati organizam i pomoći mu da se izbori sa virusima i bakterijama iz okruženja.

Masažom se, takođe, smanjuje nivo kortizola i adrenalina u telu, a istovremeno uvećava broj krvnih zrnaca, koji su zaduženi za odbranu organizma.

Masaza

3. Olakšava akutne i hronične bolove

Osnova svake masaže je dodir. Iako dodir ne može izlečiti bolest, može pomoći u olakšavanju tegoba izazvanih kostoboljom ili zgrčenim mišićima.

Zahvaljujući pojačanom protoku krvi usled masaže, sa jedne strane organizam počinje da izbacuje toksine putem cirkulacije, a sa druge, povećava se nivo kiseonika i ostalih hranjivih materija u telu. Samim tim, i mišići postaju bolje prokrvljeni, ali i opušteni, jer su ih ova dva dejstva masaže oslobodila zgrčenosti i bola.

Pored toga, dokazano je da masaža pomaže osobama obolelim od artitisa, zato što dejstvo masaže vraća pokretljivost i fleksibilnost zglobova, te olakšava bolove.

Masaža je naročito blagotvorna za osobe koje imaju hronične bolove u leđima i vratu, zbog dugotrajnog sedenja.

 

Masaža vrata i leđa u FitSpa centru

4. Masaža poboljšava tonus kože

Nakon masaže, osim što ćete se osećati odmorno, rasterećeno i napunjeni novom energijom, i vaša koža će poprimiti lep i zdrav izgled. Masaža pomaže održavanju zdravog izgleda kože, zateže je, vraća joj mladalački izgled, a aromaterapija – masaža eteričnim uljima doprinosi razbijanju celulita i uklanjanju tzv. pomorančine kože.

 

Masaža lica u FitSpa centru

5. Snižava krvni pritisak

Visok krvni pritisak izaziva stvaranje krvnih ugrušaka, koji mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih tegoba, kao što su infarkt, moždani udar i smanjena funkcija bubrega. Otkriveno je da redovno upražnjavanje masaža može smanjiti krvni pritisak i time doprineti boljem radu kardiovaskularnog sistema.

 

Masaže u studiju FitSpa Novi Sad

Studio FitSpa u sklopu svog spa centra u Novom Sadu ima salon za masaže, gde možete odabrati masažu po svojoj meri: terapeutsku, sportsku, deep relax ili relax. Kada su u pitanju masaže u Novom Sadu, novost je aromaterapija – masaža eteričinim uljima.

Svaka od navedenih masaža ima za cilj da vas opusti, oslobodi stresa i „napuni baterije“. Naša preporuka je da pogledate pakete koje smo spremili za vas, a koji vam omogućavaju korišćenje našeg spa centra uz masaže.

Ukoliko želite da iznenadite nekoga masažom, poklonite mu/joj masažu, kupite poklon vaučer. A ako poručiš poklon vaučer u vrednosti većoj od 5.000 rsd, dostavićemo ti vaučer besplatno na adresu na teritoriji Novog Sada.

Ako te zanima koja masaža je najbolja za tebe, pozovi nas na 064 213 0824 i naše ljubazno osoblje će ti pomoći da izabereš vrstu masaže koja ti je baš u ovom trenutku potrebna.

Ne odlaži ono što je dobro za tebe, priušti svome telu tretman kakav mu je potreban. Zakaži masažu odmah klikom na dugme ispod.

Dobrodošli u Balzakova 31, Liman 3, Novi Sad.

Masaza u studiju FitSpa Novi Sad