U srcu Novog Sada, postoji mesto gde bol u leđima postaje prošlost – studio Fitspa. Ovde se vežbe ne rade napamet; svaki pokret je pažljivo osmišljen tako da ojača vaša leđa i da vas štiti od išijasa. Ali šta to čini naše vežbe posebnim?

  • Naš pristup je sveobuhvatam. Leđa su temelj tela i svaka vežba mora biti prilagođena individualnim potrebama. Zato u Fitspa studiju nudimo personalizovane treninge čiji je fokus na jačanju mišića koji podržavaju kičmu.
  • Naše vežbe su raznovrsne i dinamične. Neke od vežbi koje preporučujemo uključuju specifične vežbe za jačanje mišića leđa koje će vam pomoći da održite pravilno držanje i da smanjite pritisak na nervne završetke.
  • I na kraju, ali ne manje važno, naši treneri su stručnjaci u svojoj oblasti. Dalibor, osnivač studija, sa svojim timom vodi vas kroz svaki korak, što osigurava da vežbate sigurno i efikasno.

Šta je išijas i zašto je važno prevenirati ga?

Zamislite da se probudite jednog jutra sa bolom koji se širi od donjeg dela leđa sve do prstiju na nogama. To je išijas – neugodan pratilac mnogih od nas u današnjem ubrzanom načinu života. Ali, ne brinite! Postoje načini da se ovaj bol ukroti, a ključ je u prevenciji. Zašto čekati da bol postane nepodnošljiv kada možemo delovati unapred?

Išijas nije samo bol – to je signal vašeg tela da nešto nije u redu. Može biti posledica stisnutog nerva, hernije diska ili čak stresa. Bol može varirati od blage nelagodnosti do osećaja kao da vas neko peče žarom. I dok se neki bore sa sporadičnim epizodama, drugi trpe konstantan bol koji utiče na svaki aspekt njihovog života.

Ko je u riziku od išijasa?

Da li ste znali da vaša kancelarijska stolica može biti vaš najveći neprijatelj? Dugi sati sedenja, loše držanje tela ili pak podizanje teških tereta na pogrešan način mogu da vas dovedu do išijasa. Ali niste sami; mnogi od nas su u istom čamcu. Zato je važno znati kako da se zaštitimo.

Svako može biti u riziku od išijasa, ali posebno oni koji vode sedentaran život ili imaju posao koji zahteva ponavljajuće pokrete ili težak fizički rad. Trudnice, osobe sa dijabetesom ili gojaznošću takođe imaju veći rizik od razvoja ovog stanja.

Koje vežbe sprečavaju išijas?

Vežbe za jačanje leđa su kao superhrana za kičmu! Ali, kao što ne biste sami da eksperimentšete sa lekovima bez saveta lekara, tako ni vežbe ne treba da se praktikuju bez stručnog vodstva. Fitspa studio u Novom Sadu vam nudi upravo to – profesionalni nadzor i treninge prilagođene vašim potrebama.

Neke od vežbi koje preporučujemo uključuju pilates za jačanje jezgra tela, vežbe za fleksibilnost i istezanje, kao i funkcionalni trening koji je fokusiran na vežbe za jačanje mišića leđa koje će vam pomoći da održite pravilno držanje i smanjite pritisak na nervne završetke.

Personalni treninzi u Novom Sadu za prevenciju išijasa

U Fitspa studiju znamo da svaka leđa imaju svoju priču. Zato pristupamo svakom klijentu sa posebnom pažnjom. Dalibor Radulović, osnivač studija, ima godine iskustva u radu sa klijentima koji su imali problema sa bolom u donjem delu leđa. Sa ponosom možemo reći da smo pomogli mnogima da ojačaju svoje lumbalne mišiće i da zaborave na bolove koje donosi išijas.

Ne dozvolite da vas bol uspori; dođite da zajedno napravimo plan koji će vaša leđa učiniti snažnim i spremnim za sve izazove!

Prvi trening koji je besplatan možete rezervisati putem telefona 064 213 0824, lično u studiju u Balzakovoj 31, Liman 3, Novi Sad ili online klikom na dugme ispod teksta.