Najjednostavniji odgovor je da smanjite unos kalorija i redovno vežbate. Ali to i sami znate. Reći ćete i da je za to potrebno dosta rada, discipline i vremena. Ali nije baš sve tako komplikovano i nedokučivo kad je skidanje suvišnih kilograma u pitanju.

Za vidljive, a u isto vreme i kvalitetne rezultate bez takozvanog “jo-jo” efekta, ako normalno trenirate, 3x nedeljno, bez dodatne suplementacije i rigoroznih dijeta, potrebno vam je oko tri meseca. Za rekreativce je najzdravije da sa vežbanjem i izbalansiranom ishranom skidaju oko 500-800 gama sedmicno.

Sledeće pitanje koje se često postavlja jeste koji je način treniranja najefikasniji za skidanje kilaže ili ti topljenje masti? Najefikasniji i verovatno i najboljih treninga za to je kombinovani trening snage u kome se angažuju velike mišićne grupa odnosno rade vežbe snage sa većim brojem ponavljanja i kardio trening. Trening snage se može raditi sa sopstvenom tezinom ili pomoću sprava i rekvizita. Najvažnije je da se kroz višezglobne vežbe angažuje veći broj mišićnih partija(istovremeno), kako bi stimulisale što veći utrosak energije i samim tim veću potrošnju kalorija.

Uz redovno vežbanje (3x nedeljno po 1h), potrebno je napraviti minimalne izmene vezane za vaš način ishrane kao što su recimo izbacivanje kasnih večernjih obroka ili smanjenje unosa uglwnih hidrata i zasićenih masti.

Dakle, uz dobro isplaniran trening malo bolje izbalansiranu ishranu možete za 3 meseca napraviti željene rezultate i ne samo smanjiti vašu kilažu nego i dovedete telo u dobru formu.

Vaš FitSpa
Studio za personalne treninge, masaže i SPA centar.