Bolovi u ramenu i vratu su najčešći bolovi. Sprečavaju nas da se bavimo svakodnevnom aktivnošću i da se fokusiramo na obaveze. Masaža pomaže otklanjanju bola i ubrzava oporavak nakon povrede.

Uzroci bolova u ramenu i vratu

Najčešći uzrok bolova u vratu i ramenu je nepravilno držanje tokom sedenja. Klasičan primer uzroka bola u ramenu ili vratu je dugotrajno sedenje npr. za računarom, bez pravljenja pauza za istezanje.

Ne mora samo dugotrajno sedenje uzrokovati bol, ponekad nagli pokret ili uobičajena telesna aktivnost može dovesti do toga da se rame pomeri napred i na takav način prouzrokuje pojavu bola.

Kako sprečiti pojavu bolova u vratu i ramenima?

Kako biste sprečili akutne i hronične bolove, potrebno je da pravite pauze za istezanje prilikom dugotrajnog sedenja, da praktikujete masaže celog tela i da vežbate. Najbolji način sprečavanja bola vežbanjem je trening sa personalnim trenerom. Personalni trener će tačno znati koje vežbe da radite, kada i u kojoj meri. Studio FitSpa vam preporučuje treninge sa vrhunskim personalnim trenerima u Novom Sadu, kakvi i rade kod nas.

Masaža – put do oslobađanja od bola

Ukoliko imate hronični problem sa bolom vrata ili ramena, masaža će umnogome doprineti da se taj bol umanji, a često i da potpuno nestane. Masažom se ne može izlečiti bolest, ali se može ublažiti bol koji je nastao kao posledica povreda mišića, kao i ubrzati proces oporavka, što će olakšati vaše svakodnevno funkcionisanje.

]

Vrste masaža

Osnova svake masaže je dodir. Upravo dodir je ono što masažu čini lekovitom. Studio FitSpa Novi Sad je kao imperativ svoga poslovanja postavio zadovoljstvo klijenata. Poznati smo po tome što pratimo trendove kada su pitanju masaže Novi Sad. U skladu s time u naš program uveli smo širok dijapazon masaža. U našem studiju možete izabrati i da maser/ka koristi neko od eteričnih ulja prilikom masaže, čime se postiže efekat aromaterapije. Važno je napomenuti da uz masaže u našem studiju imate mogućnost korišćenja spa centra, o čemu više možete na stranici o masažama.

Terapeutska ili švedska masaža

Svaka od masaža će pomoći da se rešite bola, ali ukoliko ste prvi put na masaži, a muče vas bolovi u ledjima, vratu ili ramenima, naša preporuka je švedska ili terapeutska masaža. Ukoliko vam je neki deo tela posebno bolan ili želite da se taj deo posebno tretirate, možete to naglasiti našoj terapeutkinji. Pokreti ove masaže su duboki i manuelni. Prodiru duboko u tkivo, na taj način mišići se opuštaju i postiže se bolja prokrvljenost, što dovodi do oslobađanja od bola.

Relax masaža

Naravno, neizostavna je i relax masaža, gde možete da birate koliko želite da se masirate, jer postoji opcija parcijalne masaže tela u trajanju od 30 minuta. Ova masaža prvenstveno služi za opuštanje, odnosno deluje antistresno. Pokreti su blagi i manuelni, a nakon relaks masaže osećaćete se rastrećeno i odmorno.

Deep relax masaža

Deep relax masaža je malo dinamičnija u odnosu na relax masažu. U ovoj masaži pokreti su intenzivniji i dublji u odnosu na relaks masažu. Tim pokretima se tretiraju mišići, ligamenti i tetive, što za rezultat ima podsticanje cirkulacije i oslobađanje osećaja bola i zgrčenosti u mišićima. Naročito je preporučljiva onim osobama koje pate od problema sa ukočenim leđima, vratom ili ramenima. Deep relaks masaža je spoj relaks i švedske masaže.

 

Aromaterapija

Aromaterapija – masaža eteričnim uljima je relativna novost kada je reč o masažama u Novom Sadu. Radi se o posebnoj vrsti masaže, tokom koje se primenjuju 100% prirodna eterična ulja, čija esencija prodire u krvotok, pozitivno delujući na organe u telu.

Tokom ove masaže možete da birate koje eterično ulje želite koristiti, u zavisnosti od toga želite li da se rešite bola, zategnete kožu ili pak želite razbijete celulit.

Sportska masaža

Sportska masaža je neizostavna masaža svakog sportiste, rekreativca ili osobe koja želi da održi pokretljivost mišića i izbegne nastanak povrede. Ako do povrede ipak dodje, sportska masaža pomaže ubrzanju procesa oporavka i isceljenja.

 

Spa centar FitSpa Novi Sad

Osim masažom, bolovi u vratu i ramenima se mogu ublažiti korišćenjem tepidarijuma, djakuzija, turskog kupatila i finske saune. Sve ovo poseduje spa centar FitSpa Novi Sad, smešten u najlepšem delu grada, na Limanu 3, u Balzakovoj 31. Dodjite, opustite se ležeći na tepidarijumima, u našoj relax sobi, okružite se Limanskim zelenilom. Uz tepidarijume naša relax soba ima i veliki akvarijum pun zelenila i ribica, koji će dodatno doprineti relaskaciji. Neizbežno je spomenuti i naš mini bar, gde se možete opustiti dok čekate svoju masažu ili trening.

Dolazak u društvu u spa centar

Ukoliko se želite opustiti u našem spa centru u Novom Sadu u društvu drage osobe imamo poseban program pod nazivom „Spa za dvoje. Ukoliko ste vlasnik biznisa i želite okupiti vaš tim u spa centru sa djakuzijem, osmislili smo tim bilding u djakuziju.

Brojni su razlozi da posetite naš studio koji objedinjuje fitness i wellness, a kao jedan od razloga, izuzimajući vrhunsku uslugu, moderne trenažere, klimatizovani prostor za personalne treninge, salon za tretmane tela i lica, te veliki đakuzi za 6 osoba i ljubazno osoblje, jeste veliki besplatni parking.

Menadžment studija FitSpa se konstantno trudi da se svaka osoba koja udje u studio oseća kao kod kuće, stoga ukoliko nas već niste posetili, a želite, možete nas kontaktirati i rezervisati svoj termin klikom na dugme ispod.

Srdačan pozdrav, Vaš FitSpa tim!