Sauna je zagrejana prostorija od drveta u kojoj se održava visoka temperatura vazduha, između 70°C i 100°C, dok je vlažnost vazduha izuzetno niska, između 15% i 20%.

Sauna u studiju FitSpa  pruža izvrsno iskustvo za opuštanje i detoksikaciju tela.

 • Sauna je zagrejana prostorija od drveta

 • Temperatura vazduha u sauni se obično održava između 70°C i 100°C
 • Vlažnost vazduha u sauni je izuzetno niska, obično između 15% i 20%
 • Sauna u studiju FitSpa u Novom Sadu pruža izvrsno iskustvo za opuštanje i detoksikaciju tela.

 • Blagodati finske saune uključuju poboljšanje cirkulacije, smanjenje stresa i sagorevanje masnih naslaga

 • Preporučeno vreme boravka u sauni je 30 minuta
 • Za maksimalno iskorićavanje benefita koje pruža sauna preporučljivo je korišćenje saune 3 puta nedeljno, po 30 minuta
 • Nakon svakog boravka u sauni, preporučuje se odlazak na masažu kako bi se efekat udvostručio

Iskoristite prednosti saune u Novom Sadu

Boravak u sauni bi trebalo ograničiti na 30 minuta. Naša preporuka je korišćenje saune 3 puta nedeljno, po 30 minuta, a nakon svakog boravka poželjno je otići na masažu kako bi se efekat udvostručio.

Finska sauna u Novom Sadu – potpuna harmonija četiri elementa

Finska sauna u Novom Sadu pruža jedinstveno iskustvo koje spaja četiri osnovna elementa – vazduh, zemlju, vodu i vatru. Osim što pozitivno utiče na izgled i zategnutost kože, boravak u sauni ima blagotvoran efekat na celokupni organizam.

Spajanje 4 osnovna elementa u jedinstvenom okruženju

U vašem omiljenom spa centru u Novom Sadu možete uživati u finskoj sauni. U jednom uglu prostorije se nalazi vruće kamenje, kofa sa vodom i drvena kašika koja se koristi za polivanje kamenja, čime se povećava toplota i vlažnost vazduha u prostoriji. Duž zidova saune se nalaze klupe na kojima možete sedeti ili ležati, opuštajući se na najprikladniji način. Da biste obogatili iskustvo, vodu možete obogatiti nekoliko kapljica eteričnih ulja i tako uživati u efektima aromaterapije.

 • Finska sauna u Novom Sadu spaja četiri osnovna elementa – vazduh, zemlju, vodu i vatru
 • Boravak u sauni pozitivno utiče na izgled i zategnutost kože, dok istovremeno blagotvorno deluje na celokupni organizam
 • U spa centru u Novom Sadu možete uživati u jedinstvenom iskustvu finske saune
 • Unutar saune, možete pronaći vruće kamenje, kofu s vodom i drvenu kašiku za polivanje kamenja, što povećava toplotu i vlažnost vazduha
 • U sauni su postavljene klupe duž zidova, koje pružaju mogućnost da se udobno opustite u sedećem ili ležećem položaju
 • Dodatno možete obogatiti svoje iskustvo aromaterapijom, time što ćete dodati nekoliko kapi eteričnih ulja u vodu

Blagodati redovnog korišćenja saune

Redovno korišćenje saune donosi brojne blagodati ne samo za tonus kože, već i za celokupan organizam. Izlaganje telu suvom vazduhu i visokim temperaturnim talasima sa sobom nosi sledeće benefite:

Detoksikacija i čišćenje organizma kroz tretmane u sauni

Izlaganjem visokim temperaturama u sauni, telo se znoji, što pomaže u izbacivanju toksina nakupljenih iz kozmetičkih proizvoda, hrane, zagađenog vazduha i drugih izvora.

Poboljšana cirkulacija

Temperatura kože se povećava za oko 10°C, dok unutrašnja temperatura tela raste za približno 1°C. Ovo podstiče srce da brže pumpa krv, poboljšava cirkulaciju i obezbeđuje organizmu više kiseonika i hranjivih materija.

 • Detoksikacija i čišćenje organizma tokom boravka u sauni

 • Poboljšana cirkulacija

 • Uravnoteženi hormoni

 • Opuštanje i smanjenje stresa.
 • Jačanje imuniteta i otvaranje disajnih puteva

 • Podmlađivanje i čišćenje kože

 • Sagorevanje kalorija i masnih naslaga

 • Olakšanje za mišiće i zglobove

Uravnoteženi hormoni

Boravak u sauni smanjuje nivo kortizola, hormona stresa i pomaže u postizanju ravnoteže između ostalih hormona.

Opuštanje i smanjenje stresa

Sauna pruža vreme za “resetovanje” i odmor od spoljnog sveta, pametnih telefona, mejlova i ostalih užurbanih elemenata modernog života.

Jačanje imuniteta i otvaranje disajnih puteva

Redovne posete sauni smanjuju mogućnost prehlada i gripa za oko 30%, jačajući imunitet i pomažući u očišćenju disajnih puteva.

Podmlađivanje i čišćenje kože

Znojenje u sauni podstiče eliminaciju toksina, bakterija i masnoća iz kože, stimuliše regeneraciju ćelija i poboljšava prokrvljenost kapilara. Koža postaje glatka, mekana i dobija mlađi izgled.

Sagorevanje kalorija i masnih naslaga

Boravak u sauni pomaže u sagorevanju kalorija, razbijanju celulita, ubrzava probavu i metabolizam, pružajući podršku procesu mršavljenja i održavanju telesne težine.

Olakšanje za mišiće i zglobove

Sauna se preporučuje nakon treninga ili vežbanja kako bi pomogla kod upaljenih mišića i bolova u zglobovima

Uživajte u brojnim blagodatima korišćenja saune

Navedene su samo neke od mnogobrojnih prednosti. Nakon svakog korišćenja saune, preporučuje se odlazak na masažu tela, naša preporuka je deep relax masaža, kako biste dodatno se opustili i osetili obnovljenu energiju.

Pružite svome telu najbolje – posetite studio FitSpa

FitSpa Novi Sad je jedinstveni centar koji spaja fitness i spa u jednom. Smešten na atraktivnoj lokaciji u Novom Sadu, na Limanu 3, Balzakova 31, pruža vam vrhunski opremljen prostor za relaksaciju i vežbanje. Sa velikim besplatnim parkingom na raspolaganju, imate lakoću dolaska i bezbrižno uživanje.

Udoban prostor za relaksaciju i vežbanje

Naš spa centar nudi moderno opremljen prostor sa đakuzijem, prostorijama za masaže i preko 130m² prostora za personalni trening. Uz to, tu je i mini bar gde možete uživati u piću dok čekate. Ne morate se brinuti o opremi, jer vam na ulazu pružamo bademantil, peškir i papuče. Nakon boravka u sauni, možete se osvežiti u našoj tuš kabini, a takođe vam nudimo i razne kupke i potrebne dodatke.

Zakažite svoj termin za korišćenje saune klikom na dugme ispod i prepustite se opuštajućem iskustvu. Vaše telo će vam biti zahvalno!

Srdačan pozdrav,

Vaš FitSpa tim!