Iskusite čaroliju turskog kupatila u FitSpa Novi Sad

Uživajte u jedinstvenom iskustvu turskog kupatila u FitSpa Novi Sad, mestu gde

Uživajte u jedinstvenom iskustvu turskog kupatila u FitSpa Novi Sad, mestu gde se luksuz i tradicija savršeno prepliću.

Tursko kupatilo, poznato i kao hamam je autentična oaza blagostanja i opuštanja. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji i specifičnim ritualima, tursko kupatilo pruža ne samo fizičku, već i mentalnu relaksaciju.

Zakoračite u studio i započnite putovanje kroz vekove. Osetite toplotu i vlagu prostorija turskog parnog kupatila, kako nežno obavijaju vaše telo, oslobađaju vas stresa i opuštaju mišiće. Naše osoblje će se potruditi da vaše iskustvo bude nezaboravno i potpuno.

Uz spa tretmane koji su osmišljeni tako da vam pruže apsolutnu regeneraciju i relaksaciju, kao i prilagođene programe treninga sa personalnim trenerom, za postizanja vaših ciljeva, naš studio nudi i vrhunske masaže koje će vas osloboditi napetosti i obnoviti telo.

Iskusite čaroliju hamama, pružite svome telu zasluženo uživanje u turskom kupatilu.

se luksuz i tradicija savršeno prepliću.

Tursko kupatilo, poznato i kao hamam je autentična oaza blagostanja i opuštanja. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji i specifičnim ritualima, tursko kupatilo pruža ne samo fizičku, već i mentalnu relaksaciju.

Zakoračite u studio i započnite putovanje kroz vekove. Osetite toplotu i vlagu prostorija turskog parnog kupatila, kako nežno obavijaju vaše telo, oslobađaju vas stresa i opuštaju mišiće. Naše osoblje će se potruditi da vaše iskustvo bude nezaboravno i potpuno.

Uz spa tretmane koji su osmišljeni tako da vam pruže apsolutnu regeneraciju i relaksaciju, kao i prilagođene programe vežbi sa personalnim trenerom za postizanja vaših ciljeva, naš studio nudi i masaže koji će vas osloboditi napetosti i obnoviti telo.

Iskusite čaroliju hamama, pružite svome telu zasluženo uživanje u turskom kupatilu.

Prednosti korišćenja turskog kupatila:

 • Potpuna relaksacija tela i uma
 • Oslobađanje od stresa i napetosti
 • Dubinsko čišćenje kože i otvaranje pora
 • Poboljšanje cirkulacije i detoksikacija organizma
 • Ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima
 • Osvežavanje disajnih puteva
 • Stimulacija metabolizma i podsticanje regeneracije tkiva

Kako se pripremiti za boravak u turskom kupatilu?

Pre nego što se prepustite blagodatima turskog kupatila važno je da pripremite svoje telo kako biste maksimalno iskoristili sve njegove benefite.

Pre svega odredite vreme koje ćete provesti u hamamu. Ne zaboravite rezervisati termin, kako biste osigurali svoje mesto i obezbedili sebi dovoljno vremena za opuštanje bez žurbe i stresa.

Boravak u turskom kupatilu

Boravak u turskom kupatilu je vreme samo za vas, isključite telefon, zaboravite na obaveze i posvetite se isključivo sebi.

Pre ulazka ulazka u prostoriju poželjno je da se istuširate kako biste pripremili telo za tretmane koji slede. Preporučljiva je upotreba blagih biljnih preparata.

Osim tuširanja naša preporuka je priprema tela na toplotu, tako što ćete 15-20 minuta ležati na toplim klupama. Ležanje na toplim klupama će podstaći cirkuaciju i opustiti vas, te ćete maksimalno iskoristiti sve benefit koje vam tursko kupatilo pruža.

Priprema za boravak u turskom kupatilu

 • Rezervišite termin i obezbedite dovoljno vremena za opuštanje
 • Isključite telefon i fokusirajte se na sebe
 • Istuširajte se pre ulaska u prostoriju
 • Koristite blage biljne preparate za tuširanje
 • Pripremite telo na toplotu ležanjem na toplim klupama 15-20 minuta
 • Opustite se i dozvolite telu da se prilagodi toploti i vlazi

Zaronite u potpuno uživanje i opuštanje

Boravak u turskom kupatilu donosi brojne blagodati za telo i um, pružajući pritome iskustvo istinskog uživanja i relaksacije. Drevna praksa kupanja u hamamu kombinuje vlagu, toplotu i aromaterapiju kako bi stvorila harmoničnu atmosferu.

Antistresno delovanje

Vlažnost vazduha dostiže 100%, a sama para je obogaćena eteričnim uljima koja deluju umirujuće na vaša čula. Ova kombinacija deluje antistresno, podstiče prokrvljenost na taj način opuštajući mišiće i eliminišući nagomilani stres.

Hidratacija kože i pročišćavanje dišnih puteva

Pod dejstvom visoke vlažnosti vazduha, pore se otvaraju, na taj način omogućavajući dubinsku hidrataciju i čišćenje kože.

Para turskog kupatila, takođe, pozitivno deluje na dišne puteve, olakšavajući disanje i otčepljujući zapušen nos.

Istinski momenti uživanja i odmora

Osim blagodati na telo, boravak u turskom kupatilu pozitivno utiče i na mentalno zdravlje. Opuštajuća atmosfera i toplota pomažu u smirivanju uma, smanjenju stresa i podizanju raspoloženja.

Osećaj mira i blagostanja

Osećaj mira i blagostanja koji će vas preplaviti tokom boravka u turskom kupatilu donete će novu, pozitivnu energiju vašem telu i umu.

Prepustite se očaravajućim blagodatima turskog kupatila. Osetite istinske momente uživanja, opuštanja i revitalizacije, prepusšteni mirisima i toplini ovog jedinstvenog iskustva.

Pozitivni efekti turskog kupatila na telo:

 • Opuštanje tela i uma
 • Smanjenje stresa i napetosti
 • Detoksikacija organizma
 • Čišćenje kože i poboljšanje teksture
 • Hidratacija kože
 • Očuvanje mladalačkog izgleda
 • Poboljšanje cirkulacije
 • Regeneracija i revitalizacija

Pozitivni efekti turskog kupatila u Novom Sadu

Boravak u turskom kupatilu pruža izuzetne blagodati za telo i um. Kombinacija tradicionalnih turskih metoda kupanja i moderni wellness pružaju mogućnost da osetite blagodati ove drevne prakse na jedinstven način.

Evo nekoliko ključnih benefita koje možete iskusiti tokom korišćenja turskog kupatila u Novom Sadu:

Opuštanje tela i uma

Topla i vlažna atmosfera u turskom kupatilu umiruje, smanjuje napetos i opušta mišiće. Ovo je idealno mesto za sopstveni reset i pronalaženje unutrašnjeg mira, te beg od svakodnevnih briga.

Detoksikacija

Para, odnosno parna kupka u turskom kupatilu doprinosi otvaranju pora na koži, čime se efikasnije eliminišu toksini iz organizma. Ovakav vid detoksikacije pomaže u čišćenju tela, pružajući pri tome osećaj revitalizacije i svežine.

Očuvanje zdravlja kože

Ritual kupanja u turskom kupatilu pomaže u dubinskom čišćenju kose i kože, poboljšanja teksture kože i uklanjanju mrtvih ćelija. Osim toga, parna kupka hidrira kožu, što doprinosi očuvanju mladalačkog izgleda.

Opšte blagostanje

Celoukupno iskustvo boravka u turskom kupatilu podstiče ravnotežu tela i uma. Osećaj opuštanja, revitalizacije, regeneracije i svežine koju osećate nakon korišćenja turskog kupatila ima izuzetno pozitivno delovanje na vaše opšte zdravlje i raspoloženje.

Tursko kupatilo vam pruža mogućnost prepuštanja svim njegovim blagodatima i pozitivnim efektima koje vaše telo zaslužuje. Udoban ambijent, prefinjena arhitektura same prostorije i topla atmosfera stvaraju idealno okruženje za relaskaciju u turskom kupatilu u samom srcu Novog Sada.

Uživanje u blagodatima turskog kupatila:

 • Umirujuća atmosfera sa visokom vlažnošću vazduha
 • Antistresno delovanje koje opušta telo i um
 • Dubinska hidratacija i čišćenje kože
 • Olakšava disanje i otčepljuje nos
 • Pozitivan uticaj na mentalno zdravlje i raspoloženje
 • Osećaj mira i blagostanja
 • Poboljšana energija i vitalnost
 • Istinski momenti uživanja, opuštanja i revitalizacije

Zdravstvene blagodati koje pruža tursko kupatilo

Zdravstene blagodati tokom boravka u turskom kupatilu su mnogostruke.

U nastavku donosimo nekoliko razloga zašto biste trebali posetiti tursko kupatilo u Novom Sadu:

Ublažavanje bolova u zglobovima

Topla i vlažna atmosfera u turskom kupatilu može imati terapeustki efekat na zglobove. Visoka temperatura opušta mišiće i doprinosi smanjenju bolova u zglobovima, poboljšava pokretljivost i smanjunje nelagodu koju izaziva bol.

Smanjenje stresa

Toplota i vlažnost prostorije deluje umirujuće na nerve i podstiče proizvodnju endorfina (hormona sreće), što doprinosi opuštanju tela i uma.

Poboljšavanje cirkulacije

Usled dejstva pare i toplote dolazi do poboljšane cirkulacije krvi kroz organizam i otvaranju pora. Otvorene pore pomažu dotoku krvi do tkiva i organa, što doprinosi boljem transportu kiseonika i hranjivih materija kroz organizam.

Detoksikacija

Usled otvorenih pora na koži efikasnije se izbacuju toksini iz organizma, što za rezultat ima osećaj svežine i obnovljenosti.

Čišćenje disajnih puteva

Uz pomoć pare obogaćene eteričnim uljima boravak u turskom kupatilu ima inhalatorno dejstvo. Udisanje vlažnog vazduha, obogaćeno raznim eteričnim uljima može pomoći kod ublažavanja kašlja i otčepljivanju gornjih disajnih puteva.

Benefiti redovnih poseta turskom kupatilu

Ovo su samo neke od zdravstvenih benefita koje se mogu doživeti tokom korišćenja turskog kupatila.

Redovnost i trajanje posete turskom kupatilu mogu uticati na ostvarenje ovih benefita. Ipak, važno je napomenuti da se indivudalni rezultati mogu razlikovati.

Tursko kupatilo može pomoći kod kostobolje i bolova u zglobovima, ali ono nikako nije zamena za određene vrste terapija i lekova.

Zdravstvene benefiti turskog kupatila:

 • Ublažavanje bolova u zglobovima
 • Smanjenje stresa i opuštanje tela i uma
 • Poboljšanje cirkulacije krvi
 • Detoksikacija organizma i osećaj svežine
 • Čišćenje disajnih puteva

Važno je napomenuti da redovnost i trajanje posete turskom kupatilu mogu uticati na ostvarenje ovih benefita, ali tursko kupatilo nije zamena za određene terapije i lekove.

Konsultujte se sa stručnjakom ukoliko imate posebne zdravstvene stanje ili potrebu za specifičnim tretmanima.

Jedinstveni rituali i tretmani

Poseban doživljaj tokom boravka u turskom kupatilu su tretmani i rituali. Radi se o drevnoj praksi koja ima pozitivna dejstva na telo i duh.

Gommage

Jedan od najpoznatijih rituala „kese“ ili „gommage“. Ovo je tretman pilinga tela pomoću posebne rukavice od prirodnih vlakana, poznatije kao „kese“. Tretman se obavlja u parnoj prostoriji, gde para otvara pore i omekšava kožu. Tokom ovog tretmana uklanjaju se mrtve ćelije sa kože, a koža postaje glatka i nežna. Gommage poboljšava teksturu kože, vraća osećaj svežine i vitalnosti, a pomaže i u uklnjanjanju toksina.

Masaža sapunom (penušanje)

Popularni tretman je i tzv. masaža sapunom ili penušanje. Ovaj ritual se obavlja na toplom kamenu, uz pomoć sapuna stvara se bogata pena, stvarajući na taj način opuštajući efekat, poboljšava se cirkulacija krvi, a koža je hidrirana i mekana. Osim blagotvornog efekta na kožu, ovaj tretman pozitivno deluje i na disajne puteve, jer para i miris sapunice otvaraju disajne puteve i olakšavaju disanje.

Iz higijenskih razloga poželjno je da sami donesete svoju rukavicu kako biste obavili piling ili gommage.

Jedinstveni rituali i tretmani u turskom kupatilu

 • Tretman “kese” ili “gommage”: Piling tela pomoću rukavice od prirodnih vlakana za uklanjanje mrtvih ćelija kože, poboljšanje teksture kože i osećaja svežine.
 • Masaža sapunom ili penušanje: Ritual koji se obavlja na toplom kamenu uz upotrebu sapuna za stvaranje pene, poboljšanje cirkulacije krvi, hidrataciju kože i olakšavanje disanja.
 • Samo donesite rukavicu: Iz higijenskih razloga, preporučljivo je da donesete sopstvenu rukavicu za tretmane pilinga ili gommage.
 • Spajanje lepote, tradicije i zdravlja: Svi tretmani u turskom kupatilu kombinuju ove elemente na jedinstven način.
 • Opuštanje, odmor i mir: Bez obzira na vaše ciljeve, tursko kupatilo će zadovoljiti vaše potrebe i ostaviti vas ispunjenim energijom i zadovoljstvom.

Wellness tretmani za regeneraciju i relaksaciju

Osim gore navedenih tretmana tursko kupatilo pruža razne wellness tretmane koji su osmišljeni za regeneraciju i relaksaciju. Neki od tih tretmana su: tretmani lica, tretmani za hidrataciju i revitalizaciju kože, tretmani tela i druge usluge koje se prilagođavaju željama i potrebama naših klijenata.

Svi tretmani koji se izvode u turskom kupatilu spajaju lepotu, tradiciju i zdravlje na jedinstven način.

Bez obzira da li želite da se opustite, odmorite ili samo uživate u svom ličnom trenutku mira tursko kupatilo će zadovoljiti vaše potrebe, a nakon boravka bićete ispunjeni energijom i zadovoljstvom.

Iskusite neprocenjive trenutke opuštanja

Tursko kupatilo u studiju FitSpa Novi Sad je mesto gde ćete doživeti izuzetno iskustvo opuštanja, blagostanja za telo i um i revitalizacije.

Kombinacija modernih wellness tretmana i tradicionalnih turskih metoda kupanja omogućiće vam da uživate u neprocenjivim trenucima opuštanja na unikatan način.

Relaksacija, detoksikacija, antristres, regeneracija kože i osećaj blagostanja su samo neki od pozitivnih efekata koje vam pruža boravak u parnom turskom kupatilu.

Tursko kupatilo studija FitSpa u Novom Sadu

Posetite tursko kupatilo u studiju FitSpa i doživite sve što ova oaza mira nudi.

Negujte svoje telo i um, pružite sebi zasluženu pažnju. Komfor, luksuz, mir i relaksacija vas čekaju u turskom kupatilu. Nemojte propustiti priliku da se opustite i obnovite svoju. Rezervišite svoj termin putem telefona 065 270 9181 ili lično u studiju u Balzakovoj 31, Liman 3, Novi Sad.

Dobodošli,

Vaš FitSpa tim!